Τα νέα δεδομένα που έρχονται …

11/01/2021 21:25747
gipedo_large.jpeg

Η φημολογούμενη υποβάθμιση δυο αντί τεσσάρων ομάδων από την Α’ στην Β’  Κατηγορία αναμένεται να σημάνει αλλαγές και τις μικρότερες κατηγορίες.

Να πάρουμε το σενάριο που λένε οι φήμες …. πέφτουν δυο ομάδες στην Β’ και ανεβαίνουν ισάριθμες στην Α’ κατηγορία.

Είναι γνωστό ότι ο στόχος της ΚΟΠ είναι όπως οι μικρές κατηγορίες να αριθμούν 16 ομάδες. Με βάση αυτό αναμένεται ότι από την Β’ στη Γ’ θα υποβαθμιστούν τέσσερις αντί έξι ομάδες που αναγράφεται στην προκήρυξη και θα ανέβουν δυο από την Γ’ στην Β’. Με αυτά τα δεδομένα το πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας τη σεζόν 2021-22 θα διεξαχθεί με 16 ομάδες.

Πάμε στην Γ’ Κατηγορία όπου θα ανέβουν δυο ομάδες στην Β’ και όπως αναφέραμε πιο πάνω από την Β’ θα υποβαθμιστούν τέσσερις. Άρα με αυτά τα δεδομένα θα έχουμε 18 ομάδες πλην τις ομάδες που θα υποβιβαστούν. Θα επανέλθουμε πιο κάτω …

Τα πιο πάνω είναι με την προϋπόθεση ότι θα ξαναρχίσει και θα τελειώσει κανονικά το πρωτάθλημα Β’ και Γ’ κατηγορίας. (πολύ δύσκολο να μην ολοκληρωθούν αυτά τα δυο πρωταθλήματα)

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η έναρξη ή όχι του πρωταθλήματος στην Επίλεκτη Κατηγορία ΣΤΟΚ όπου οι ομάδες παραμένουν σε αδράνεια από τα μέσα Νοεμβρίου. Πότε θα δοθεί το πράσινο φως για προπονήσεις και πότε θα ξανά ξεκινήσει το πρωτάθλημα είναι ένα πολύ δύσκολο σενάριο.

Να πάρουμε το καλύτερο …

1 Φεβρουαρίου δίνεται το πράσινο φως … οι ομάδες τις Β’ και Γ’ που δεν σταμάτησαν τις προπονήσεις μπαίνουν άμεσα (Σ/Κ 6/7 Φεβρουαρίου) στην αγωνιστική δράση με την διεξαγωγή της 18ης αγωνιστικής στην Β’ Κατηγορία και της 14ης στην Γ’ Κατηγορία. (Ολοκλήρωση πρωταθλήματος αναμένεται προς το τέλος Μαΐου)

Για την Επίλεκτη Κατηγορία ΣΤΟΚ, εάν η απόφαση είναι να μην διακοπεί, λογικά θα δοθεί ένα εύλογο χρονικό περιθώριο για μια εκ νέου προετοιμασία των ομάδων και επανέναρξη πρωταθλήματος πιθανών το Σ/Κ 20/21  Φεβρουαρίου με τη διεξαγωγή της 9ης αγωνιστικής.

Εδώ το σενάριο που παίζεται είναι να ολοκληρωθεί ο Α΄ γύρος και μετά λόγω χρόνου να διεξαχθούν δυο μίνι πρωταθλήματα του ενός γύρου κρατώντας τους βαθμούς που θα μαζέψουν. Με την ολοκλήρωση του Α’ γύρου οι πρώτες έξι ομάδες να αγωνιστούν σε μίνι πρωτάθλημα και οι δυο πρώτοι να ανέβουν στην Γ’ Κατηγορία και οι υπόλοιπες δέκα ομάδες να αγωνιστούν σε άλλο μίνι πρωτάθλημα και οι τελευταίες τέσσερις να υποβαθμιστούν στο αγροτικό.

Με αυτό το σενάριο από την Γ’ Κατηγορία στην Επίλεκτη θα υποβαθμιστούν τέσσερις ομάδες έτσι ώστε την επόμενη σεζόν οι δυο κατηγορίες να αριθμούν από 16 ομάδες.

Εάν τώρα το πρωτάθλημα της Επίλεκτης δεν ξαναρχίσει, το πιθανότερο σενάριο είναι να υποβαθμιστούν στην Επίλεκτη δυο και όχι τέσσερις ομάδες , με την Γ’ Κατηγορία να μείνει με 16 ομάδες αφού δεν θα υπάρξει άνοδος και την Επίλεκτη με 18 ομάδες μιας και δεν θα υπάρχει διαβάθμιση ούτε άνοδος από το αγροτικό.

Τώρα όσον αφορά τα πρωταθλήματα των αγροτικών ομοσπονδιών είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσουν αφού αρκετές ομάδες δεν είναι σε θέση να συμμετάσχουν σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σε περίπτωση όμως που ξεκινήσει η Επίλεκτη κατηγορία θα πρέπει είτε να υπάρξει διαβάθμιση δυο ομάδων από την Γ’ είτε να ανέβουν δυο από το αγροτικό είτε να διαβαθμιστούν τέσσερις ομάδες από την Γ’ και να διεξαχθεί πρωτάθλημα με 14 ομάδες την επόμενη σεζόν.

Ελπίδες για επανέναρξη των αγροτικών πρωταθλημάτων υπάρχουν μόνο εάν ξεκινήσει και η Επίλεκτη ΣΤΟΚ.

Εάν ξεκινήσει η Επίλεκτη ίσως ένα πρωτάθλημα ένταξης με τη συμμετοχή ομάδων από το αγροτικό που ενδιαφέρονται για άνοδο στην επίλεκτη να είναι πιο δίκαιο από μια νέα κλήρωση.

Ένα είναι το βέβαιο … όσο πιο νωρίς ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις των ομάδων μας στην περσινή σεζόν τόσο για αργά θα ολοκληρωθούν φέτος.

Ο Πρόεδρος

Leave a Reply

Your email address will not be published.