08/12/2022 12:5729

Στην τελική ευθεία για το τέλος της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας

1670489862.jpg

Σε ρυθμούς 12ης αγωνιστικής μπαίνει η πρώτη φάση του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας και η αυλαία θα ανοίξει την Παρασκευή στο Δασάκι με την αναμέτρηση του Εθνικού Άχνας με την Αλκή Ορόκλινης.

Απευθείας από τη Cytavision με τη στήριξη της ΚΟΠ θα μεταδοθεί ο αγώνας ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα – Ομόνοια 29Μ που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Τσίρειο Στάδιο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και το ντέρμπι κορυφής μεταξύ του Οθέλλου Αθηαίνου με την Ομόνοια Αραδίππου, που θα διεξαχθεί επίσης το Σάββατο.

Μετά από έντεκα αγωνιστικές τρεις ομάδες, η ΑΕΖ Ζακακίου, ο Οθέλλος Αθηαίνου και η Ομόνοια Αραδίππου βρίσκονται στους 21 βαθμούς και συνεχίζεται ο έντονος συναγωνισμός με συχνές ανακατατάξεις στη βαθμολογία.

Ακολουθούν με 19 βαθμούς η ΜΕΑΠ και ο Εθνικός Άχνας μετά την τρίτη συνεχόμενη νίκη του και στην έκτη θέση με 18 βαθμούς βρίσκεται η Ομόνοια 29Μ.

Στους 17 βαθμούς βρίσκονται Αγία Νάπα, ΠΑΕΕΚ και ΠΟ Αχυρώνας Ονήσιλος, στους 16 βαθμούς Πέγεια και ΠΟ Ξυλοτύμπου και στους 13 βαθμούς ο Ερμής Αραδίππου.

Η πρώτη φάση όπως είναι γνωστό ολοκληρώνεται στις 7 Ιανουαρίου με τις αναμετρήσεις της 15ης αγωνιστικής.

Στους 88 αγώνες που έγιναν μέχρι τώρα συνεχίζουν να υπερέχουν οι φιλοξενούμενες ομάδες. Επικράτησαν σε 39 αγώνες, ενώ οι γηπεδούχοι έφτασαν 32 φορές σε νικηφόρο αποτέλεσμα και άλλοι 17 αγώνες έληξαν ισόπαλοι.

Σε ομαδικό επίπεδο τα περισσότερα μέχρι τώρα τέρματα, 20 συνολικά, πέτυχαν η πρωτοπόρος Ομόνοια Αραδίππου και ο ΠΟ Ξυλοτύμπου.

Την καλύτερη αμυντική γραμμή με παθητικό έξι τέρματα έχει να επιδείξει η ΑΕΖ, που μετά από πέντε αγωνιστικές με μηδέν παθητικό δέχτηκε γκολ στο εκτός έδρας νικηφόρο 4-1 επί της Ομόνοιας Αραδίππου.

Ο Νικόλας Κούτσακος πέτυχε και τα δύο τέρματα της Ξυλοτύμπου στο εκτός έδρας 2-1 επί της Αγίας Νάπας και ανέβηκε στην κορυφή των σκόρερ με επτά τέρματα.

Ακολουθεί με πέντε τέρματα ο Λεονάρτο Ριμπέϊρο (Ομόνοια Αραδίππου) και στα τέσσερα τέρματα βρίσκονται οι ακόλουθοι δώδεκα ποδοσφαιριστές:

Σέργιος Αβραάμ, Κωνσταντίνος Αναστασίου (Ομόνοια Αραδίππου), Μπεν Κμαγιάλ (Πέγεια), Δημήτρης Διαμαντόπουλος (ΠΟ Αχυρώνας Ονήσιλος), Γιάννης Ανδρέου (ΜΕΑΠ), Θεοδόσης Κύπρου (Ομόνοια 29Μ), Μιχάλης Χαραλάμπους, Βάντερ (Εθνικός Άχνας), Ηλίας Γεωργίου (Αγία Νάπα), Ρόχα (Ερμής Αραδίππου) και Αρτούρς Καρασάουσκς, Μπούτνικ (ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα).

Η 12η αγωνιστική είναι ορισμένη για τις 9-10-11 Δεκεμβρίου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου
Εθνικός Άχνας – Αλκή Ορόκλινης
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου
Ερμής Αραδίππου – Ολυμπιάς Λυμπιών
Οθέλλος Αθηαίνου – Ομόνοια Αραδίππου
Πέγεια – ΜΕΑΠ
ΑΕΖ – Αγία Νάπα 
ΠΑΕΕΚ – ΠΟ Ξυλοτύμπου
ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα – Ομόνοια 29Μ
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου
ΠΟ Αχυρώνας Ονήσιλος – Αναγέννηση Δερύνειας


Ενδιαφέρουν


Κατηγορίες


Επικοινωνία


info@mappinio.net



© Copyright by Mappinio.net 2023. All rights reserved.