04/07/2022 17:0927

Τρόπος διεξαγωγής και έναρξη Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ στη σημερινή του συνεδρία και ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, μεταξύ άλλων ασχολήθηκε με θέματα προγραμματισμού.

Για το Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας λόγω τη μη δήλωσης συμμετοχής του Αχυρώνα Λιοπετρίου και της κενής θέσης που δημιουργήθηκε, το Διοικητικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη και τις νομικές γνωματεύσεις που υπήρχαν ενώπιον του, ομόφωνα αποφάσισε όπως παραμείνει στη Β’ Κατηγορία η ομάδα Ολυμπιάς Λυμπιών, που τερμάτισε στην 15η θέση του Πρωταθλήματος περιόδου 2021-2022.

Το Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας αγωνιστικής περιόδου 2022 – 2023 θα αρχίσει το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 και θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των ακόλουθων δεκαέξι ομάδων:

ΑΕΖ Ζακακίου, Ομόνοια 29Μ, Αγία Νάπα, Αλκή Ορόκλινης, Αναγέννηση Δερύνειας, ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα, Εθνικός Άχνας, Ερμής Αραδίππου, ΜΕΑΠ, Οθέλλος Αθηαίνου, Ομόνοια Αραδίππου, ΠΟ Αχυρώνας Ονήσιλος, ΠΟ Ξυλοτύμπου, ΠΑΕΕΚ, Πέγεια 2014, Ολυμπιάς Λυμπιών.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου (15 αγωνιστικές) από την κλήρωση που θα προκύψει, οι ομάδες ανάλογα με τη βαθμολογική τους θέση θα συνεχίσουν στη δεύτερη φάση σε δύο ομίλους των οκτώ ομάδων.

Η δεύτερη φάση του Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί σε δύο γύρους, σύνολο 14 αγωνιστικές.

Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί στις 7-8 Ιανουαρίου 2023 και η δεύτερη φάση στις 30 Απριλίου 2023.

Με τη λήξη της δεύτερης φάσης, οι τρεις πρώτες ομάδες από τον πρώτο όμιλο θα εξασφαλίσουν άνοδο στο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας και οι τρεις τελευταίες ομάδες από το δεύτερο όμιλο θα διαβαθμιστούν στο Πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας.


Ενδιαφέρουν


Κατηγορίες


Επικοινωνία


info@mappinio.net



© Copyright by Mappinio.net 2023. All rights reserved.