Ανακοίνωση του ΑΤΛΑ Αγλαντζιάς - Mappinio.net

10/04/2021 15:32744
Polish_20210410_163451254.jpg

Αγαπητοί φίλοι/ες της ομάδας μας,
Μετά και την οριστική απόφαση για τη διακοπή του πρωταθλήματος Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ, θα ήταν άδικο να μην παραθέσουμε χρονολογικά τα γεγονότα από την ημέρα αναστολής του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα από τις 07/11/2020 όπου δώσαμε και τον τελευταίο μας αγώνα με τον Κόρνο FC 2013 στο κοινοτικό γήπεδο της Αγλαντζιάς.
Χωρίς να έχουμε κάτι επίσημο τους τελευταίους μήνες, διάφορα άλλα σωματεία της κατηγορίας μας άφηναν να διαρρέουν λανθασμένες ειδήσεις. Σκοπός αυτής της δημοσίευσης από μέρους μας σήμερα, είναι να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και όποιος θέλει να διαψεύσει τα όσα γράψουμε παρακάτω, θέλουμε να τον διαβεβαιώσουμε ότι θα μιλήσουμε έχοντας στην κατοχή μας ηλεκτρονικές αλληλογραφίες, μηνύματα, πρακτικά συνεδριάσεων, ηχογραφημένες συνομιλίες και άλλα πολλά.
Ξεκινώντας λοιπόν, μετά και την αναστολή του πρωταθλήματος Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ τον περασμένο Νοέμβριο, καλέστηκαν σε συνεδρία όλοι οι πρόεδροι των σωματείων της κατηγορίας στις 30/11/2020 και ώρα 16:00 στο COSMOPOLIS MULTI-VENUE στον Κόρνο. Αφού έθεσαν και έβαλαν κάτω όλοι τους προβληματισμούς μας αποφασίστηκε να συγκαλέσουμε σε συνάντηση τη ΣΤΟΚ για το τι μέλλει γενέσθαι.
Να σημειώσουμε εδώ ότι ένας τους προβληματισμούς ήταν και το πως θα ανταπεξέλθουμε χωρίς ποδόσφαιρο εφόσον δεν ανήκαμε μέσα στα πρώτα μέτρα χαλαρώσεων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας το Νοέμβριο. Συγκεκριμένα:
• 07/11/2020 δώσαμε τον τελευταίο μας αγώνα,
• 12/11/2020 πήραμε επιστολή από ΚΟΠ για αναβολή αγώνων μέχρι 30/11/2020 και
• 30/11/2020 πήραμε διευκρίνιση από τον ΚΟΑ ότι από 30/11/2020 μέχρι 13/12/2020 οι ομαδικές προπονήσεις και οι αγώνες επιτρέπονται ΜΟΝΟ για τις ομάδες που λαμβάνουν μέρος στα πρωταθλήματα Α, Β, και Γ κατηγορίας και τις Εθνικές Ομάδες.
Ακολούθως, η δεύτερη συνάντηση που ζητήσαμε με παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΤΟΚ και των σωματείων μας, πραγματοποιήθηκε στις 07/12/2020 και ώρα 16:30 στο οίκημα του σωματείου ΚΕΔΡΟΣ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ στον Κοτσιάτη.
Όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση, μετά την ομιλία του Προέδρου της ΣΤΟΚ και των Προέδρων των σωματείων μας, θα γινόταν επανέναρξη με 22 αγωνιστικές και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επανέναρξης, πιθανότατα να αρχίσουν οι αγώνες το Σαββατοκυρίακο 16 και 17 Ιανουαρίου 2021 και να δοθεί ευκαιρία κάποιας μίνι προετοιμασίας των Σωματείων από την 01/01/2021.
Στη συγκεκριμένη συνεδρία επίσης, αναφέραμε ότι οτιδήποτε άλλο πλάνο και χρονοδιάγραμμα (όπως να μην παιχτούν 22 αγωνιστικές) θα ήταν άδικο και δεν θα σύμφερε τα πλείστα σωματεία, για διαφορετικούς λόγους σε κάθε σωματείο. Η συνεδρία έληξε με τον πρόεδρο της ΣΤΟΚ και την αντιπροσωπεία των σωματείων μας να αναφέρουν ότι θα μεταφέρουν όλα όσα ειπώθηκαν στον Πρόεδρο της ΚΟΠ για να ακούσουν την άποψή μας.
Έπειτα, στις 09/12/2020 έγινε η συνάντηση με τους αντιπρόσωπους των Σωματείων της Επίλεκτης Κατηγορίας, τον Εκπρόσωπό μας στη Γ.Σ. της ΚΟΠ κ. Τίκκος, τον εκπρόσωπό μας στο Δ.Σ. της ΚΟΠ Μιχάλης Χριστοφή και τον Πρόεδρο της ΣΤΟΚ Μαρίνο Τιμοθέου στα γραφεία της ΚΟΠ, με τον Πρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα και τον Γεν. Διευθυντή Ανθούλη Μυλωνά. Επίσης, από τη συγκεκριμένη συνάντηση μας γνωστοποιήθηκε ότι η έναρξη των Πρωταθλημάτων τόσο της Επίλεκτης Κατηγορίας όσο και των Ομοσπονδιών Μελών, συνεχίζει να βρίσκεται σε αναστολή μέχρι τις 31/12/2020.
Όπως αποφασίστηκε λοιπόν στη σύσκεψη, θα αναμέναμε σχετικές οδηγίες από την ΚΟΠ το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου 2021 και σε περίπτωση που οι συνθήκες το επέτρεπαν, θα γινόταν προσπάθεια επανεκκίνησης του Πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας, πιθανότατα το Σαββατοκυρίακο 16 και 17 Ιανουαρίου, 2021 για να δοθεί ευκαιρία κάποιας μίνι προετοιμασίας των Σωματείων.
Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ επιπλέον, ανέφερε ότι αν δεν ήταν εφικτή η επανέναρξη στα πιο πάνω χρονοδιαγράμματα, να γίνει ένα πρωτάθλημα ενός γύρου με μηδενική βαθμολογία με έναρξη τέλος Φεβρουαρίου και με άλλα χρονοδιαγράμματα, εισήγηση η οποία έγινε αποδεχτή από όλους τους παρευρισκόμενους. Μετά τη λήξη της συνάντησης, συγκεκριμένο σωματείο αντιτέθηκε στην εισήγηση του Προέδρου της ΚΟΠ. Από αυτό το σημείο και έπειτα ξεκίνησαν όλα τα κωμικοτραγικά στα όποια όλοι γινόμαστε μάρτυρες τους τελευταίους μήνες.
Δυστυχώς λόγω και των εξελίξεων με την πανδημία οι οποίες μέχρι και σήμερα δεν είναι ευνοϊκές, το σωματείο μας μη θέλοντας να αδικήσει οποιοδήποτε άλλο σωματείο, προχώρησε σε αντι-πρόταση. Με αυτή αναφέραμε όπως διαιρεθούν οι πόντοι με αναλογία του κάθε σωματείου, όπως γίνεται σε άλλα πρωταθλήματα της Ευρώπης σε αγώνες play off και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα σε ένα γύρο. Έχοντας αναφέρει μέχρι εκείνο το διάστημα πάνω από 6-7 φορές ότι θέλουμε να αγωνιστούμε όλες τις 22 αγωνιστικές που έμειναν όποτε οι συνθήκες και οι αρμόδιοι φορείς μας το επέτρεπαν, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν βγήκε να συμφωνήσει δημοσίως μαζί μας.
Στις 23/01/2021, το σωματείο μας μαζί με τα σωματεία ΑΕΝ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΡΥΣΟΥΛΛΩΝ/ΑΧΕΡΙΤΟΥ, ΔΟΞΑ ΠΑΛΑΙΟΜΕΤΟΧΟΥ, ΚΕΔΡΟΣ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΚΥΛΛΟΥΡΑΣ, ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ, ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΪΜΑΚΛΙΟΥ, ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ F.C. και ΟΛΥΜΠΟΣ ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ εξέδωσε ανακοίνωση προς τα υπόλοιπα σωματεία της Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ στην οποία ζητούσαμε την στήριξη τους στο κοινό αίτημα μας για την οριστική διακοπή και ακύρωση του πρωταθλήματος της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021, ΕΦΟΣΟΝ δεν ήταν εφικτό να συμπληρωθούν ΟΛΕΣ οι 22 αγωνιστικές μέσα στο γήπεδο.
Να σημειωθεί εδώ ότι μέχρι εκείνο το σημείο κανένα από τα υπόλοιπα σωματεία δεν ανέφερε τι είδος πρωταθλήματος ήθελε να παιχτεί, με ποιο τρόπο και χρονοδιάγραμμα παρά μόνο τον αριθμό αγώνων που φυσικά ευνοούσε τους λίγους.
Προχωρώντας στις 05/02/2021, πήραμε επιστολή από την ΣΤΟΚ η οποία ανέφερε ότι τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 μέχρι την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021, τόσο τα σωματεία της Επίλεκτης Κατηγορίας της Σ.Τ.Ο.Κ. όσο και τα Σωματεία όλων των Ομοσπονδιών μελών θα είχαν την ευκαιρία μιας μίνι προετοιμασίας και εφόσον οι συνθήκες καλυτέρευαν και δινόταν από τον Υπουργό Υγείας η οδηγία για επανέναρξη, να είμασταν έτοιμοι ώστε το Σαββατοκυρίακο 6/7 Μαρτίου 2021 να μπούμε στα γήπεδα για την ομαλή επανέναρξη και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος μέχρι το Σαββατοκυρίακο 15/16 Μαΐου 2021.
Δυστυχώς λόγω της επιδείνωσης της πανδημίας όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτό το χρονοδιάγραμμα επίσης δεν ξεκίνησε ποτέ. Εδώ να σημειωθεί ότι όσα σωματεία τηρούσαν το διάταγμα, δεν μπορούσαν να αγωνιστούν εάν ξανάρχιζε το πρωτάθλημα, εφόσον από τον Φεβρουάριο οι ποδοσφαιριστές μας «αθλούνταν» και δεν «προπονούνταν» ανά 5 άτομα μαζί με τον προπονητή τους.
Φτάνοντας στην 01/03/2021, έγινε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΤΟΚ με τα σωματεία της Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ στο Συνεδριακό Κέντρο του Γ.Σ.Π. στις 17:00. Ακούστηκαν οι θέσεις των σωματείων, μια από αυτές ήταν και η επανεκκίνηση χωρίς ωστόσο να γίνεται ξανά τεκμηρίωση για τον τρόπο διεξαγωγής, αριθμό αγώνων, χρονοδιαγράμματα κτλ. Τα σωματεία που ζητούσαν επανεκκίνηση, είχαν αναφέρει ότι αν δεν συμπεριλαμβανόμασταν μέσα στα μέτρα για χαλαρώσεις που θα ανακοινώνονταν τον Μάρτιο τότε να διακοπεί το πρωτάθλημα, πρόταση στην οποία συμφώνησε και ο Πρόεδρος της ΣΤΟΚ.
Στις 12/03/2021 ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα με τα οποία ξανά δεν αναφερόταν καμία αλλαγή στο πρωτάθλημά μας και ως δια μαγείας, την ίδια μέρα λάβαμε επιστολή από την ΣΤΟΚ η οποία ανακοίνωνε στα σωματεία ότι το Πρωτάθλημα Επίλεκτης Κατηγορίας θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί στα γήπεδα. Φυσικά, για μια ακόμη φορά δεν καθοριζόταν ο τρόπος διεξαγωγής, αριθμός αγώνων κτλ. Επιτρέψτε μας σε αυτό το σημείο να γνωρίζουμε ότι αυτή η ανακοίνωση έγινε μετά από παρέμβαση τρίτων για να ευνοηθούν ορισμένα σωματεία, τα οποία είχαν ασκήσει συγκεκριμένη μορφή «πίεσης» σε σχετικούς παράγοντες.
Το τέλος όλης αυτής της ιστορίας έφτασε την περασμένη Τετάρτη 07/04/2021, όπου με ανακοίνωσή της η ΣΤΟΚ μας γνωμάτευσε ότι την Τρίτη 06/04/2021 το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας, μετά από μία ανασκόπηση των μέχρι σήμερα δεδομένων αποφάσισε την οριστική διακοπή των Πρωταθλημάτων της Επίλεκτης Κατηγορίας της ΣΤΟΚ και των Ομοσπονδιών μελών.
Θα θέλαμε τώρα να θίξουμε 2 θέματα που καταθέσαμε με τεκμήρια, χωρίς να έχουμε απάντηση από σωματεία που ήθελαν την επανέναρξη του πρωταθλήματος:
• Τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος και
• Τις θέσεις για άνοδο και υποβιβασμό.
Για εμάς, είναι αδιανόητο κάποιοι να ζητούσαν να διεξαχθούν 5-6 αγωνιστικές και να συμπληρωθούν 14-15 αγωνιστικές από την έναρξη του πρωταθλήματος από τις συνολικά 30(!), θέλοντας επίσης μετά από 5 μήνες αγωνιστικής απραξίας να κριθούν και οι θέσεις ανόδου και διαβάθμισης. Είναι επίσης αδιανόητο να θέτουμε θέματα ανόδου και υποβιβασμού μετά από 8 αγωνιστικές, χωρίς να παιχτεί ούτε το 1/3 δηλαδή του πρωταθλήματος. Ρίχνοντας μια ματιά στο βαθμολογικό πίνακα, οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι ελάχιστες.
Το χειρότερο απ’ όλα, ήταν το γεγονός ότι μετά την ανακοίνωση της ΣΤΟΚ για διακοπή κάποια σωματεία άρχισαν πλέον να εκφράζουν διαφορετικές απόψεις για να υπάρξει άνοδος. Και τι δεν ακούσαμε τις τελευταίες μέρες: να βγουν οι 2 πρώτες ομάδες μετά από έγκριση της ΚΟΠ, να ανέβουν 2 ομάδες που αδικήθηκαν πέρσι ή το πιο αστείο να γίνει κλήρωση μεταξύ των ομάδων που ήθελαν να αγωνιστούν χωρίς να μας πουν ποτέ τον τρόπο που ήθελαν να αγωνιστούν. Αν πραγματοποιηθεί κάποια από τις πιο πάνω εισηγήσεις θα αποτελέσει αυτόματα παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς σε όλες τις χώρες τουλάχιστον της Ευρώπης σε ερασιτεχνικό επίπεδο, έγινε διακοπή και ακύρωση του εκάστοτε πρωταθλήματος.
Με αυτές τις προτάσεις απορρίπτουμε ταυτόχρονα και κάθε είδος σεβασμού προς της ομάδες της Γ’ Κατηγορίας που δίνουν αγώνες σε αντίξοες συνθήκες (με τα κρούσματα που ανακοινώνονται, τα τεράστια έξοδα που επωμίζονται κτλ.), ζητώντας άνοδο με 8 παιχνίδια από τα 30. Αντί να ζητάμε ως ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης να διαβαθμιστούν λιγότερες ομάδες από Γ’ Κατηγορία, κάποιοι άλλοι σκέφτονται πως να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα.
Σαν τελευταίο θέμα, θα θέλαμε να θίξουμε ξανά και το θέμα της υγείας των ποδοσφαιριστών. Χωρίς να γίνει σωστή προετοιμασία με προπονήσεις για τουλάχιστον 1 μήνα, δεν μπορεί να γίνει επανέναρξη και αυτό ελπίζουμε να είναι αυτονόητο. Κάποια σωματεία που ήθελαν να μπουν άμεσα στο γήπεδο να μας πουν πως μπορεί να σκέφτονταν την υγεία των ποδοσφαιριστών τους και όχι τη δική τους πρόσκαιρη επιτυχία με αυτές τις δηλώσεις και τοποθετήσεις;
Υπάρχει επίσης κατατεθειμένη πρόταση του Προέδρου μας για να παιχτούν φιλικοί αγώνες όταν μας επιτρεπόταν να επαναρχίζαμε μέσα στον Απρίλιο μέχρι και τις αρχές Ιουνίου. Σκοπός ήταν να παίξουν οι ποδοσφαιριστές ποδόσφαιρο και να διατηρηθούν δραστήριοι σε πλαίσια ασφαλή όπως ορίζονται σε τέτοια παιχνίδια, καλύπτοντας τα έξοδα των ιδίων και των προπονητών, πρόταση η οποία χλευάστηκε και απορρίφθηκε δείχνοντας πόσο πολύ τους νοιάζει η υγεία και η ασφάλεια των ποδοσφαιριστών. Με την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος ορισμένοι έδειξαν τις προτεραιότητές τους ξεκινώντας αστείες προτάσεις και εισηγήσεις για την άνοδο που αναφέραμε πιο πάνω.
Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι υπάρχει επιστολή συγκεκριμένου σωματείου περσινής περιόδου, στην οποία όταν ξέσπασε η πανδημία ζητούσε άμεση διακοπή του πρωταθλήματος επειδή προφανώς τότε είχε άλλα συμφέροντα, ενώ φέτος ζητούσε επανέναρξη επειδή μάλλον άλλαξαν οι προτεραιότητες. Ας αποφασίσει επιτέλους τι θέλει και ποια στάση θα κρατούν για να γνωρίζουν και οι υπόλοιποι.
Η ανακοίνωση αυτή θα γινόταν ούτως ή άλλως με το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου και σκοπό δεν έχει να έρθει σε κρούση με κανένα σωματείο ή ποδοσφαιριστή. Ξεκάθαρα την εκδίδουμε για να καταθέσουμε κάτω τα αληθινά γεγονότα και να ξέρουν όλοι τις αποφάσεις που έχουν ιστορικά παρθεί. Είμαστε περήφανοι σαν σωματείο επειδή η στάση μας τους τελευταίους μήνες είναι καθαρή, με πρώτιστο μέλημα τον ποδοσφαιριστή, το σωστό και δίκαιο προς όλα τα σωματεία και παράγοντες ανεξαιρέτως.
Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου ΑΤΛΑ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ.